اخبار و اطلاعیه ها برای نخستین بار همزمان با نوروز 97 : پنجشنبه 2 خرداد 1398 ساعت 8:38
درخشش گوهرسنگها در مبلمان شهری مشهد
الهه حصاری، کارشناس‌ارشد ارتباط‌تصویری از اجرای پروژه مبلمان شهری متفاوت با هدف معرفی سنگ‌های قیمتی در میدان جانباز مشهد خبر داد. 

الهه حصاری که سابقه چندین ساله فعالیت در عرصه هنرهای شهری در شهرهای مختلف ایران را در کارنامه هنری خود دارد، امسال دو اثر «مشهد، شهر گوهرسنگ‌ها» و «نقش ستون» را در مشهد اجرا خواهد کرد. از جمله آثار وی که در ادوار گذشته جشنواره استقبال از بهار مشهد اکران شده‌اند می‌توان به المان‌های «پرنده‌های بهاری»، «یاد بی‌بی» و «سرو فیروزه‌ای» اشاره کرد.

به گزارش ستاد خبری «خانه بهار»، هنرمند طراح و سازنده المان نوروزی «مشهد، شهر گوهرسنگ‌ها» گفت: با توجه به معرفی مشهد به عنوان شهر جهانی صنایع‌دستی گوهرسنگ‌ها، امسال اثری را در این ارتباط طراحی کردم که در نوروز امسال در قالب یک پروژه مبلمان شهری اجرا خواهد شد. 

حصاری در ادامه بیان داشت: معادن متعدد سنگ‌های با ارزش و قیمتی در اطراف مشهد وجود دارد که مردم چندان آگاهی و شناختی از این منابع عظیم ندارند؛ لذا می‌توان در قالب اجرای یک اثر هنری، اطلاعات مردم نسبت به محل زندگی‌شان و در این مورد خاص سنگ‌های قیمتی و گوهرسنگ‌ها بالاتر برد.

وی افزود: افزودن موضوعی با عنوان «مشهد؛ شهر گوهرسنگ‌ها» در فراخوان امسال جشنواره، من را نسبت به طرح این مفهوم کنجکاو کرد و بعد از تحقیق و بررسی در این زمینه، نسبت به کار در این زمینه علاقه‌مند شده و تحت‌تأثیر این همه زیبایی نهفته در سنگ‌های قیمتی قرار گرفتم.

این هنرمند در ادامه خاطر نشان کرد: برای طرح این موضوع در عرصه فضاسازی شهری، از قالب مبلمان شهری استفاده کردم که بیشتر برای مردم ملموس است و بتوانند با آن به راحتی ارتباط برقرار کنند. 

حصاری با اشاره مختصر به شیوه ساخت و اجرای این المان شهری، گفت: اضافه نمودن جزئیات دیگری همچون نور و آب، به المان‌های شهری که آنان را از قالب‌های معمولی صرفا حجمی یا دو بعدی در می‌آورد، می‌تواند در افزایش جذابیت یک اثر شهری بسیار مؤثر باشد.

این هنرمند تصریح کرد: در همین راستا با استفاده از متریال سنگ‌نمک تعدادی نشیمن‌گاه و سکوی نشستن اجرا خواهیم کرد که رهگذران به راحتی بتوانند از آن‌ها استفاده نمایند. این سکوها به واسطه نوع طراحی و نورپردازی، در شب همچون نگینی می‌درخشند. 

وی ادامه داد: این المان با هدف آشنایی بیشتر مردم با انواع گوهرسنگ‌ها و دیدن این همه زیبایی ایده‌پردازی و اجرایی شده است و برای افزایش اطلاعات مخاطبان در کنار هر کار، توضیحاتی نیز درباره سنگ‌های قیمتی معادن اطراف مشهد قرار می‌گیرد.

حصاری با اشاره به تغییرات صورت گرفته در برگزاری این دوره از جشنواره هنر شهری مشهد، گفت: امسال رویداد «خانه بهار» به دلیل بخش‌بندی‌‌های صورت‌گرفته در فراخوان و استفاده از تیم‌های داوری مجزا، تخصصی‌تر و قوی‌تر از ادوار گذشته برگزار شد. همچنین بهره‌گیری از امکانات فضای مجازی و پخش مستقیم کارگاه‌ها و جلسات داوری به هنرمندان این امکان را می‌‌داد که با مباحث مربوط به هنرهای شهری بیشتر آشنا شده و از نظرات و دیدگاه‌های کارشناسان خبره در خصوص شاخصه‌های یک اثر شهری خوب، مطلع شوند. 

وی در ادامه متذکر شد: نقطه ضعف جشنواره امسال نیز مدیریت زمان‌بندی آن بود که به هنرمندان اجازه انجام کار با فراغ خاطر و با ذهنی باز را نمی‌داد که این امر متأسفانه در اجرای کارها تأثیرات خود را برجای خواهد گذاشت.

این هنرمند در بخشی دیگر از سخنانش گفت: هدف از اجرا و اکران المان‌های شهری فقط نباید در به تصویر کشیدن زیبایی‌ها محدود شود. بلکه می‌توان از این بستر مناسب و با بهره‌گیری از زبان و بیان هنری، هم موجبات بالا بردن اطلاعات عمومی و فرهنگ شهرنشینی شهروندان را فراهم آورد و هم به مرور زمان سطح سواد بصری جامعه را افزایش داد. 

حصاری ضمن بیان اینکه در بسیاری از شهر‌ها هنوز پذیرشی برای المان‌های شهری وجود ندارد و بعضا این آثار تخریب می‌شوند و یا آسیب‌ می‌بینند، خاطر نشان کرد: اکنون بعد از گذشت بیش از یک‌دهه از ورود جدی المان‌های شهری به سطح معابر و خیابان‌های مشهد، دیگر در این شهر با پدیده وندالیسم و آسیب رساندن به این آثار مواجه نیستیم و شاهد ارتقای فرهنگ عمومی شهروندان، عدم تقابل با آثار هنری و مهربان شدن مردم با المان‌ها و فضاسازی‌های شهری هستیم.

وی افزود: بالا رفتن سطح توقع و انتظار مردم و اینکه هر سال نسبت به سال پیش منتظر دیدن آثار فاخرتری هستند، نشان از تأثیر المان‌های شهری و کارکرد مثبت آن‌ها دارد.

این هنرمند در بخش دیگری از سخنانش تجربه و تخصص را در کنار یکدیگر برای هنرمند فعال در عرصه هنرهای شهری ضروری دانست و گفت: ممکن است یک المان که توسط یک فرد تجربی‌کار ساخته می‌شود از نظر اجرا قوی‌تر به نظر برسد، اما به‌طور قطع یک هنرمند به واسطه علم و تخصصش، می‌تواند حسی در آن کار بدمد که ارزش و تأثیرگذاری آن المان شهری را دو چندان ‌نماید.

وی در ادامه گفت: آثار هنرهای شهری باید بتوانند برای تمامی اقشار و سنین با هر نوع سطح سواد و تفکری جذاب باشند. این‌گونه آثار باید در عین رعایت اصول زیبایی‌شناسی، از پیچیدگی‌های نامفهوم دوری کنند تا مخاطب عادی نیز بتواند از دیدن آن‌ها لذت بصری برده و در پس ذهن افراد، اثرات فرهنگی و هنری خود را برجای بگذارند.

الهه حصاری در پایان متذکر شد: ارزش‌گذاری ریالی بر روی یک اثر هنری که ممکن است برای خلق آن هنرمند ماه‌ها درگیری ذهنی و اجرایی داشته باشد، شایسته نیست و نباید با هنرمندان همچون پیمانکاران عمرانی برخورد صورت بگیرد.


http://chtn.ir/Default.aspx?tabid=84&articleType=ArticleView&articleId=132196
 
منبع:   تعداد بازدید : 1342 نوشته شده توسط: مدیر سایت سنگ های قیمتی

کلمات کلیدی: 
چاپ خبر
آخرین اخبار
پربازدید ترین ها
ارتباط با ما

نشانی دبیرخانه: مشهد شهر جهانی صنایع دستی گوهر سنگ، بوستان کوهسنگی، موزه بزرگ خراسان

تلفن تماس: 37259311_37269070_37269502-051 داخلی 110,111

فکس: 05137269502

آدرس سایت: gemstones.razavichto.ir

ایمیل:  shahrejahanigoharsang@iran.ir
تمامی حقوق این پورتال متعلق است به اداره کل میراث فرهنگی ، صنایع دستی و گردشگری استان خراسان رضوی مجری پورتال : شرکت داده پردازی پویان ابتکار شرق